Ik ben gedagvaard!

Ik heb een paar dingen geleerd de afgelopen tijd:

  1. Je mag niet tegen de stroom in van het verkeer parkeren. Dus: aan de rechterkant van de straat parkeren met de neus van de auto naar voren, met de rijrichting mee.
  2. Parkeerboetes zijn zowat gratis.
  3. Maar als je parkeerboetes te laat betaald, word je meteen gedagvaard en heb je een registratie aan je broek.

Hoezo dit alles?

Schijnbaar had ik half november een keertje foutief geparkeerd. Ik had tegen de rijrichting in geparkeerd. Dat is in Nederland niet per se verboden (alleen in een eenrichtingsverkeerstraat, maar dat is logisch). Een dikke maand later kreeg ik daar een parkeerboete voor. Van maar liefst 15 dollar. Nou nou… dat zijn nog geen drie Starbucks-koffies. Peanuts, dus. Maar wel met het verzoek of ik die binnen 10 dagen wilde betalen. Ja, ze doen er zelf meer dan een maand over om de boete te verwerken maar ik moet wel binnen 10 dagen betalen… ik zeg niets.

Normaal gesproken zou dit geen issue zijn, maar die boete kwam natuurlijk pas precies nadat wij naar Nederland vertrokken waren. En dus wist ik niet van de parkeerboete af, en was ik te laat met betalen.

Denk niet dat ze hier in Amerika een betalingsherinnering of zo sturen, al dan niet met administratiekosten of zo er bovenop. Nee, al ware ik een echte crimineel, de parkeerboete ging meteen door naar de rechter, en daar kreeg ik een dagvaarding van: “Summons for Summary Case Traffic: Commonwealth of Pennsylvania versus Johanna Hendrika Slot”. Of ik even wilde verklaring of ik ‘schuldig’ of ‘onschuldig’ was, en of ik even voor de rechter wilde komen. Ik kon ook community service doen in plaats van de boete, als ik dat zou willen. Maar ik kon ook gewoon de boete betalen, wel met extra kosten natuurlijk (totaal was nu al 71.50 dollar). En natuurlijk staat nu voor de eeuwigheid geregistreerd dat Johanna Hendrika Slot met licence plate ‘MOOI HE’ een parkeerboete heeft opgelopen van 15 dollar.

 

Mijn hele officiele dagvaarding... voor een miniparkeerboete van 15 dollar!

Mijn hele officiele dagvaarding… voor een miniparkeerboete van 15 dollar!

Betalingsbewijs. Zo zie je welke extra kosten er gerekend zijn. Wel transparant!

Betalingsbewijs. Zo zie je welke extra kosten er gerekend zijn. Wel transparant!

En hoe nu verder?

Uiteraard was ik schuldig aan het feit. Ik heb (vanwege gebrek aan kennis) echt fout geparkeerd (nu kom ik nooit meer in de PennDOT hemel…). Dus ik heb netjes verklaard ‘I plea guilty’ en heb de brief samen met de check bij het District Office van de plaatselijke magistraat ingeleverd. Commentaar van de medewerker: ‘Oh, this happens all the time, don’t worry about it.’

OK. Dit soort dingen gebeurt klaarblijkelijk. It’s the law… Niet te veel over inzitten. Het is wel een mooi verhaal. En onderdeel van de inburgering!

(Maar in het vervolg kijk ik wel uit of ik niet per ongeluk verkeerd parkeer!)

2 gedachtes over “Ik ben gedagvaard!

    • We hebben weer wat geleerd. Blijkbaar is het zo dat als ik deze dagvaarding nu niet had betaald, dat ik in de toekomst, bij een eventueel ongeluk of andere snelheidsovertreding, meteen gearresteerd zou zijn. Met handcuffs en plat op de grond liggen en dat soort dingen. Dat vertelden mijn collega’s me laatst…

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s