De kerst komt eraan: huizen versieren!

We hebben het allemaal wel eens op televisie gezien: Amerikanen die hun huis tijdens de feestdagen helemaal in kerststemming uitdossen. Zowel van binnen als van buiten… met lampjes, rendieren en opblaassneeuwpoppen. En jawel, bij ons in de buurt zijn er ook een paar van die huizen: helemaal versierd! Wij moeten er zelf niet aan denken – verschrikkelijk kitsch – maar ik moet eerlijk toegeven dat het wel heel veel sfeer heeft. Vooral die lampjes!

Buitenversiering

Er waren natuurlijk al tig huizen die versierd waren met pompoenen (vanwege de herfst) en met opgehangen lakens en spinnenrag (vanwege Halloween) – nu zijn die huizen helemaal in kerststemming uitgedost. Een paar voorbeelden:

Een mooi verlicht huis

Een mooi verlicht huis, op z’n Amerikaans

En nog eentje

En nog eentje

Binnenversiering 

En ook binnen kunnen ze er wat van. Veel mensen zetten niet alleen een kerstboom neer, met ballen er in, maar kleden heel hun huis aan met kerstsokken, kerststallen, zakjes met kaneelstokjes, en ga zo maar door… Kayla, een vriendin van ons, heeft de mooiste kerstboom die ik tot nu toe heb gezien. Haar moeder geeft haar elk jaar een paar ‘speciale’ kerstballen (ornamenten, heten die hier), zoals een paar Steelers-footballers (uit Pittsburgh), en een sneeuwpop die een selfie maakt. Zo heeft ze een hele gevarieerde, interessante, en persoonlijke kerstboom. De rest van haar huis was ook al zo mooi aangekleed. Niets voor mij, eerlijk gezegd, te veel werk… maar je komt zo wel in de kerststemming!

Oh wat schattig...!

Oh wat schattig…!

Kerst-kerst-kerst

Kerst-kerst-kerst

Een Pittsburgh Steelers sneeuwpop

Een Pittsburgh Steelers sneeuwpop

2 gedachtes over “De kerst komt eraan: huizen versieren!

  1. goedemorgen, het staat allemaal wel erg gezellig, wij hebben de boom ook staan en ster voor het raam, kaal eigenlijk twee dingen, dikke kussen van deze kant.

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s